La Garrotxa segueix essent la comarca amb més casos de coronavirus per habitant de la demarcació de Girona

La crisi del coronavirus segueix colpejant la Garrotxa. A la comarca, el nombre de positius confirmats per la Generalitat ha augmentat fins als 419: no és la xifra més alta per comarca de la demarcació, però sí que ho és per volum d’habitants. En concret, a 7 de cada 1.000 habitants de la comarca se’ls ha detectat la malaltia, segons dades oficials del Departament de Salut.

Per municipis, qui té el nombre més elevat de casos és Olot, amb 313 positius, atesa la seva condició de municipi més habitat. Sant Joan les Fonts seria el segon municipi amb més casos, amb 20. Però proporcionalment Les Preses és el poble amb més afectació per habitant de la Garrotxa: amb 17 casos confirmats, haurien contret la malaltia prop d’un 1% dels seus veïns. També té una ratio elevada Sant Jaume de Llierca, amb 8 positius.

Pel que fa a la resta de municipis, i segons la última actualització del Departament, s’ha detectat un cas a Argelaguer, quan fins ara no apareixia al llistat publicat per la Generalitat. A Castellfollit de la Roca (2), Montagut i Oix (2), Riudaura (3), Sant Ferriol (1) i Maià de Montcal (2) es mantindria el nombre de positius confirmats respecte la setmana anterior, a l’espera d’una nova actualització de dades. Mieres i Sant Aniol de Finestres segueixen sense cap cas detectat entre els seus veïns. Registren un augment La Vall d’en Bas (12), Besalú (11), Les Planes d’Hostoles (7), Santa Pau (6), la Vall de Bianya (6), Tortellà (5), i Sant Feliu de Pallerols (3).

A les dades del Departament no hi apareixen possibles casos a Beuda i Sales de Llierca, perquè no es contemplen les xifres dels municipis de menys de 200 habitants.

 

x