Les farmàcies repartiran una mascareta gratuïta per persona a partir d’aquest dilluns

farmàcies

Aquest dilluns 20 d’abril es comença a repartir a les farmàcies catalanes la primera remesa de mascaretes adquirides per la Generalitat. Es tracta d’un milió i mig d’unitats, dels 14 milions anunciats pel govern la setmana passada. Tots els usuaris podran recollir una mascareta de forma gratuïta a qualsevol farmàcia, mostrant la seva targeta sanitària.

A través del sistema de recepta electrònica del CatSalut, els establiments podran portar un control informatitzat de les entregues. Tot i que aquesta primera partida no serà suficient per abastir tota la població, el govern ha avisat que tothom tindrà la seva mascareta i que està previst que n’arribin dos milions més de cara a dijous. Davant la previsió de cues, les farmàcies han apel·lat a la responsabilitat a la ciutadania i demanen que només vagin als establiments aquelles persones que necessitin la protecció. Des del govern també s’ha fet una crida perquè els col·lectius més vulnerables com la gent gran no surtin de casa per anar buscar la mascareta i ho demanin a algú.