Un problema informàtic afecta el primer dia de repartiment de mascaretes a les farmàcies de la Garrotxa

La campanya Mascareta Salut del govern català ha començat amb problemes a les farmàcies de tot el país. Lluny de les aglomeracions que s’esperaven, un error al sistema de recepta electrònica ha fet que durant part del matí no s’hagin pogut entregar les mascaretes gratuïtes que ha comprat la Generalitat, ni tampoc dispensar medicaments.

Joan Sans, Farmàcia Sans:  El sistema informàtic, no a casa nostra sinó a tot Catalunya, el sistema informàtic ha petat.  És possible que la càrrega de treball hagi sigut superior i la informàtica ens està jugant una mala passada i avui és el primer dia que podiem dispensar les mascaretes i no tenim sort.

Cada establiment ha rebut 450 mascaretes quirúrgiques de tipus 2 com aquesta, d’una partida d’un milió i mig. Desenes de garrotxins han recollit la seva amb la targeta de la Seguretat Social.

Bruna Corominas, Farmàcia Corominas: La primera serà gratis amb la targeta sanitària i partir de la setmana que ve se’n podran donar un màxim de dos per setmana a 76 cèntims la mascareta. Heu de vigilar sempre que la part blava va cap a fora, manipular-la sempre pels costats, es posa amb la goma darrera l’orella, sempre amb les mans ben netes.

Tot i que aquesta primera remesa no serà suficient per abastir tota la població, les farmàcies asseguren que ningú es quedarà sense mascareta i fan una crida a la calma.

Joan Sans, Farmàcia Sans:  La recomanació és queda’t a casa, no tinguis l’excusa de sortir per venir a buscar la mascareta. No fem alarmisme, tenim suficients mascaretes.

 Davant la pujada de preus de productes com les mascaretes, el gel hidroalcohòlic o els guants, el govern espanyol s’ha compromès a fixar un preu màxim en els propers dies.

x