L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ja ha donat 75 altes de pacients amb COVID-19

L’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa ha informat d’una nova mort per COVID-19 que s’ha produït aquest cap de setmana, la d’una persona gran amb patologies prèvies. Fins a la data, han mort 31 persones a causa del nou coronavirus només al centre sanitari olotí. En les últimes hores també s’ha donat una nova alta a un pacient de COVID-19. La xifra de persones que continua el tractament a casa després de l’hospitalització és de 75. Mentre pugen les altes, el nombre d’ingressats manté la tendència a la baixa, amb 23 pacients. Pel que fa als professionals, el centre garrotxí continua recuperant treballadors que van donar positiu per coronavirus. A hores d’ara són 40 els que han pogut tornar a la feina, tot i que encara n’hi ha 38 de confirmats en tractament. Divendres, l’Hospital d’Olot constatava una altra tendència a la baixa, la del servei d’urgències.

Jaume Heredia, director mèdic Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: Havíem arribat a un nivell molt baix d’urgències, on el petit nombre d’urgències que veníem, havíem passat de les 100 diàries a 30, d’aquestes 30 el 90% eren d’urgències respiratòries a anar disminuint progressivament el nombre en percentatge d’urgències respiratòries a anar augmentant el nombre d’urgències d’altres patologies. Tot i així encara ens mantenim en números baixos, en els darrers dies ens hem estat al voltant de 40 urgències però ja no són el 90% d’urgències respiratòries sinó que hi ha més varietat.

Segons les dades del Departament de Salut, la Garrotxa, amb 422 positius, no és la comarca amb més casos confirmats a la demarcació de Girona però sí la que en té més per habitants. En aquests moments, 7 garrotxins de cada mil habitants han donat positiu per COVID-19. En proporció, Les Preses, amb 1700 habitants i 17 positius, és el municipi amb més casos per població, 9,5 per cada 1.000 habitants. Sant Jaume de Llierca també en té molts en proporció. Els 8 casos positius li deixen un balanç de 9,2 per cada mil habitants, i el poble no arriba als 900. Li segueix Olot, amb 315 casos, 8,9 per cada 1.000 habitants, i després, Sant Joan les Fonts, amb 6,9 per cada 1.000 habitants.

 

x