L’Ajuntament d’Olot repetirà la ronda de trucades a veïns majors de 70 anys després de la bona acceptació rebuda

L’Ajuntament d’Olot repetirà la ronda de trucades a veïns de la ciutat majors de 70 anys després de la bona acceptació rebuda durant la primera ronda, que va començar a principis d’abril. Des de llavors, 24 treballadors han fet 3.472 trucades a les 4.367 persones majors de 70 anys que viuen a la ciutat, per conèixer la seva situació i mirar d’identificar algunes de les seves necessitats.

Les trucades personalitzades han permès activar diversos serveis, com el trasllat de compra d’aliments o de productes de subministrament a casa, tasques que han portat a terme Protecció Civil i persones inscrites a la Borsa de Voluntariat de la ciutat. També s’han derivat al Servei d’Atenció Psicològica les persones que han manifestat angoixa o sentiment de solitud durant el confinament. Els professionals del servei han pogut atendre’ls de manera telefònica.

Segons l’Ajuntament d’Olot, el servei ha rebut l’agraïment tant dels atesos com dels seus familiars. Poder parlar amb altres persones i expressar preocupacions o esperances resulta important per a gent gran que ha pogut quedar aïllada o amb poques possibilitats de relacionar-se amb altres persones a causa de l’estat d’alarma.

Pel quen fa al Servei d’Atenció Psicològica, està obert a la població de totes les edats. Professionals del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, amb el suport de Dipsalut, atén les consultes rebudes al telèfon 972 27 91 51. El servei és gratuït i està operatiu de dilluns a divendres de les 9 del matí a la 1 del migdia i de les 4 a les 7 de la tarda.