Menys incidències el segon dia de repartiment de mascaretes malgrat que el sistema segueix complicant l’entrega

No s’han detectat incidències destacades durant el segon dia repartició de mascaretes per part de les farmàcies garrotxines, malgrat que en alguns moments de la jornada el sistema ha anat més lent del que és habitual.

Aquest dimarts a primera hora, no hi havia cues a Olot per aconseguir la mascareta gratuïta a la que té dret cada un dels catalans coberts per la sanitat pública. A diferència del dilluns, la mobilitat ha estat menor i no s’ha col·lapsat el sistema informàtic que es fa servir arreu del país. En el cas de la ciutat, a més, dilluns era dia de mercat i la pluja d’aquest dimarts ha fet disminuir les sortides al carrer.

Pau Esteve, Farmàcia Bonmatí: “És cert que tots els dilluns al matí hi ha més moviment a Olot. Hi va haver cues i el sistema no funcionava. Avui ha vingut molt poca gent, assabentats que el sistema no anava bé durant aquest dilluns, i per tant no hi ha hagut incidències.”

El sistema ha anat més lent del que és habitual pels volts de les onze del matí, quan hi ha més moviment a les farmàcies, però les mascaretes s’han pogut anar donant posant-hi paciència. Pels volts de la una, les complicacions han anat en augment, quan s’ha intensificat el repartiment al país, però en cap cas ha fallat com dilluns. Els farmacèutics comprenen la situació que es va generar el primer dia, davant la falta d’informació emesa per fer aquest repartiment.

Carmina Jurado, Farmàcia Cardelús: “No s’havia fet cap pla esglaonat, i és evident que si tot Catalunya estira d’un mateix sistema, aquest col·lapsa.”

I malgrat que tota la societat està coberta amb una primera mascareta gratuïta i dues setmanals a un cost reduït a partir de dilluns vinent, el col·lectiu de funcionaris que va amb altres mútues es troben amb complicacions per aconseguir-ne una. Una de les vies d’obtenir aquest número podria ser a través del CatSalut respon, a l’espera que els informàtics puguin incorporar els seus identificadors.

Carmina Jurado, Farmàcia Cardelús: “Ells generalment van amb unes altres receptes a banda de la Targeta Sanitària Individual, però han de trobar aquest número, perquè en disposen d’un propi.”

La mascareta que s’entrega a les farmàcies és d’un sol ús, malgrat que si la manipulem amb les mans netes i es guarda en un lloc protegit es pot allargar el seu ús, tot i que no és recomanable. Les mascaretes de màxima protecció es guarden pel personal sanitari.