Zoetis fa anàlisis ràpids de COVID-19 per a sanitaris de l’Hospital d’Olot en escasses hores i amb capacitat per fer 500 al dia

La sanitat garrotxina compta amb un nou aliat entre el teixit empresarial de la comarca en la lluita contra el coronavirus. La multinacional Zoetis ha posat a disposició part de la planta ubicada a la Vall de Bianya per analitzar els testos PCR de diagnòstic de coronavirus del personal de l’Hospital d’Olot.

Amb poques adaptacions, l’empresa és capaç d’acollir les mostres aportades per l’hospital i obtenir els resultats en qüestió d’hores, un pas endavant pel que fa a la detecció de la COVID-19 entre els professionals directament exposats a la infecció.

Giovanni Inturrisi, director general Zoetis Vall de Bianya: El test està dedicat només i exclusivament al personal sanitari de l’Hospital d’Olot, metges i infermers. Al matí se’ns entreguen les mostres i a la tarda ja tenen els resultats, és molt ràpid i el nostre personal està encantat de fer-ho. De fet han sigut voluntaris que han sortit per fer el test i contribuir amb la comunitat, això ens fa estar orgullosos dels nostres empleats. La veritat és que s’ho han agafat amb molta il·lusió i apliquen tots els protocols possibles amb la màxima rapidesa per donar la informació de volta a l’hospital.

La planta garrotxina ha aconseguit testos PCR i té la capacitat d’analitzar 500 mostres en un sol dia si calguès. Es troba en contacte amb l’hospital olotí des d’abans del decret de l’Estat d’alarma i analitza proves per al centre sanitari des de fa dues setmanes. La contribució de la companyia se suma a les nombroses ajudes que han arribat a la comarca des del teixit empresarial per evitar la propagació de la pandèmia.

Giovanni Inturrisi, director general Zoetis Vall de Bianya: Compartir els protocols d’actuació que han desenvolupat les grans empreses i la disposició de les petites i mitjanes empreses que de vegades no hi ha prous recursos per poder desenvolupar un protocol de prevenció, tot això s’ha fet a través del Cercle EURAM. També s’han activat empreses per l’impressió en 3D de mascaretes, que s’han entregat als centres sanitaris, ha estat molt bonic això.

L’empresa també ha col·laborat amb les institucions sanitàries de la comarca aportant diferent equipament de protecció des de l’inici de la pandèmia.