La propera novel·la de l’escriptor besaluenc Martí Gironell es presentarà pel setembre i tornarà a tenir la Garrotxa com a protagonista

En el món de la literatura i els llibres el temps també passa volant i ja fa tretze anys de la publicació de ‘El pont dels jueus’ que va catapultar al besaluenc Martí Gironell fins a la primera línia del rànquing d’autors en llengua catalana.

D’aquell 2007 ja en fa molt i durant tot aquest temps l’escriptor s’ha mostrat compromès i fidel amb els seus lectors, premiant-los amb un llibre cada dos anys. La darrera publicació, ‘La força d’un destí’ ha estat traduïda al castellà, a l’anglès, amb el títol ‘Stars in his eyes’ i molt aviat també es trobarà en búlgar.
Un èxit per una novel·la li va valer el Premi Ramon Llull el 2018 i el número u en vendes pel Sant Jordi d’aquell any.

Martí Gironell no té prevista cap publicació pel Sant Jordi del 2020. De fet encara segueix planejant sobre l’estela de ‘La força d’un destí’, que aquests dies ressona pels Estats Units, concretament a Nova York. Gironell havia d’estar aquests dies a la ciutat dels gratacels per parlar del llibre i de la literatura catalana.

La pandèmia, però, ha impedit el viatge presencial. No ha pogut amb la virtualitat i per la diada, dijous 23 d’abril, es publicarà a les xarxes socials la gravació d’una conversa que ha mantingut amb persones del món literari nord americà.

 

La propera novel·la torna a la Garrotxa
Durant l’entrevista, concedida a Olot Televisió, Martí Gironell ha avançat en primícia alguns detalls de la propera novel·la. Si no hi ha cap novetat i les circumstàncies ho permeten, pel setembre s’hauria de presentar “una història que fa molts anys que hi estic treballant”. El llibre ja està acabat i ben guardat.

Gironell, que a més de ser escriptor és periodista, i com a tal mesura molt bé les paraules. Deu ser per això que només ens ha permès algunes pinzellades de l’obra. “Es tracta d’una història centrada a l’època medieval, al segle XIV”, ha afegit.

Però, el que més agradarà a molts lectors és que la història torna a terres garrotxines, concretament “a Besalú, Girona i Barcelona”. Les paraules de l’escriptor denoten emoció, possiblement la mateixa que tindrem molts garrotxins quan tinguem la novel·la a les mans.
Les històries de Martí Gironell sempre van impregnades de màgia i, fins avui, tot el que ha tocat ho ha convertit en or.

x