L’Audiència Nacional imputa a Pere Macias per cooperació amb el blanqueig de comissions il·legals en el cas del 3% de CDC

L’Audiència Nacional ha imputat pel cas del 3% l’olotí Pere Macias, exalcalde d’Olot i exconseller de Política Territorial i Obres Públiques. L’Audiència l’acusa de cooperar amb el blanqueig de comissions il·lícites, juntament amb els exconsellers de la Generalitat Jordi Jané, Felip Puig i Irene Rigau, tots de Convergència Democràtica de Catalunya.

El jutge José de la Mata ha obert una peça separada del cas, al considerar que hi ha indicis que les donacions que van fer Macias i la resta d’exconsellers al partit entre el 2009 i el 2010 eren actes d’aflorament de diner negre, realitzat per a persones pròximes al partit.

El magistrat considera “sorprenent” les donacions de 3.000 euros fetes per cada un dels imputats, separades per pocs dies. L’auto dona per fet l’existència d’una estructura de finançament il·legal i posterior blanqueig de capitals a Convergència.