L’Hospital d’Olot ja ha recuperat a mig centenar de treballadors afectats pel coronavirus

En el darrer comunicat de l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa les xifres aportades refermen la tendència a la baixa de l’afectació del coronavirus a la Garrotxa. En l’última actualització del centre sanitari, s’han recuperat 10 treballadors més de l’Hospital, arribant al mig centenar de professionals que s’han pogut reincorporar a la seva feina després de superar el coronavirus i donar negatiu en els test PCR realitzats entre el personal sanitari. Queden per recuperar encara 27 treballadors.

D’altra banda, hi ha hagut dos nous ingressos per coronavirus, després de dies a la baixa de contagiats tractats al centre. Així, a hores d’ara, hi ha 18 pacients amb COVID-19 a l’Hospital. En les últimes 24 hores no s’ha de lamentar cap mort per coronavirus a l’Hospital.

La Fundació Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa ja ha iniciat el cribatge de tots els seus treballadors a través de testos serològics distribuïts per la Diputació de Girona, que no detecten el virus en una fase inicial però, en canvi, determinen qui ha passat el coronavirus i qui no, és a dir, qui té superada la malaltia i qui pot ser encara contagiat o contagiada. L’extracció de la mostra es fa a través d’una gota de sang mitjançant una punxada al dit, i el resultat s’obté en un màxim de mitja hora.

Els professionals amb símptomes segueixen fent-se també el test PCR de detecció de la infecció, realitzada a través d’una mostra estreta amb un bastonet del nas i de la faringe. La majoria d’aquestes mostres, des del 9 d’abril, s’analitzen a la planta que la multinacional Zoetis té a la Vall de Bianya. L’acord ja ha permès tramitar en els laboratoris de l’empresa un centenar de proves de coronavirus amb testos PCR. Per conèixer el resultat són necessàries sis hores, i la fiabilitat és superior al 90%. El procés analític a Zoetis ha permès millorar el temps de resposta.

Segons les últimes dades que les funeràries han notificat a la Generalitat, les defuncions per COVID-19 a la Garrotxa arribarien a 80. En aquestes s’inclouen les 32 que s’han produït a l’hospital d’Olot des que va començar la pandèmia, però també les de les residències amb simptomatologia de coronavirus i les morts a domicili. Segons aquesta dada, s’haurien registrat almenys deu morts més respecte l’última actualització de dades de l’administració, una xifra que podria ser més alta perquè no inclou les defuncions que han tingut lloc a Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, o Mieres, ni tampoc les que han gestionat empreses de fora de la Garrotxa.

 

x