Diversos autors garrotxins es queden sense publicar les seves obres per Sant Jordi per l’aturada de l’estat d’alarma

Aquest 23 d’abril no hi ha hagut ni rastre de parades al Firal d’Olot. A la Garrotxa, una quinzena d’autors locals havien tret a la llum les seves novel·les coincidint amb la diada de Sant Jordi, però no podran signar-los ni tenir un contacte real amb els seus lectors.

La majoria de títols els publica l’editorial garrotxina Oliveras.

Josep Oliveras, editor: Nosaltres els autors que ja tenim els llibres, són Jordi Ferrés, Anna Vila, Conrad Vila, Sílvia Vilacoba, Jaume Espadalé, Narcís Munsó, Pilar Riera i Alexander Bartrina.

La situació excepcional fet que les plataformes web de les editorials i llibreries locals siguin el principal punt de venda i les xarxes socials, el canal de difusió dels escriptors.

 Sílvia Vilacoba, autora Retorn al Paradís: Vaig fer una presentació online fa uns dies a través d’Instagram, he utilitzat també el Facebook per parlar de la novel·la, tinc una pàgina web pròpia des d’on es poden fer les comandes, els hi puc enviar per correus.

 

Manel Fortis, autor “Podria ser el teu barri”: Aprofito l’oportunitat que ens dona Olot Televisió als autors locals per dir que aquest Sant Jordi que avui no es podrà celebrar com cal, i se celebrarà al juliol, jo presentaré un conte d’una llegenda nova de Sant Jordi, és un conte il·lustrat que il·lustra l’artista olotí Enric Colldecarrera.    

 

Salvador Vergés, autor La Llanterna de Montmartre: És molt fàcil, Viena Edicions ha organitzat una xarxa que es pot demanar a qualsevol llibreria gran de Barcelona i en dos dies el rebreu. També es pot comprar directament a la Impremta Garriga i a Olot a la llibreria Drac, utilitzant el codi DRACONLINE.

 

No han tingut la mateixa sort altres autors garrotxins com Adam Guardiola, Ramon Expósito, Pere Macias, Mei Garcia o Rosa Torrent que han vist com les seves publicacions han quedat paralitzades per l’aturada. És el cas de l’última novel·la de l’olotina Rosa Torrent.

Rosa Torrent, autora Penjant d’un film: Ningú va comptar amb el coronavirus i la meva novel·la també està confinada, va entrar a la impremta i no en va poder sortir.

Després d’un Sant Jordi virtual, autors i editorials es preparen per recuperar una relativa normalitat el 23 de juliol, amb la tornada al carrer del dia del llibre.