Les floristeries garrotxines no perden la tradició i venen roses a domicili o a l’exterior de l’establiment

La Floristeria Natura Flors d’Olot no ha pogut fer vendes al seu establiment, però ha obert persianes per servir els clients que esperaven a fora.

Els olotins que han vist això a primera hora del matí han decidit fer cua per veure si encara quedaven roses. La majoria del servei d’aquesta floristeria, però, ha estat a domicili.

Charo Rodríguez: Està molt bé, encara que l’hagin canviat al juliol el dia de Sant Jordi és avui. No m’ho esperava pas sincerament, un Sant Jordi diferent.

La facturació d’algunes floristeries que han optat pel servei a domicili s’ha reduït en el millor dels casos al 50%.

Consol Mancebo, florista a Natura Flors d’Olot: Molt menys. Pràcticament una meitat menys.

Tot i això, la decisió ha permès que, d’alguna manera, la rosa tradicional del Sant Jordi hagi acabat arribant a les llars garrotxines.

Consol Mancebo, florista a Natura Flors d’Olot: No ens ho esperàvem pas, però l’hem de fer perquè el personal de la garrotxa no es pot quedar sense rosa.

Qui més qui menys, tothom ha volgut celebrar d’alguna manera la tradició, també les persones que avui celebren el seu sant.

Jordi Coll: Per mi i per la meva família sempre ha sigut molt especial. El meu pare es deia Jordi, el meu fill també es diu Jordi i sempre ho hem celebrat sigui la circumstància que sigui. El pastís l’hem comprat a una pastisseria que estava oberta i el llibre l’hem comprat a través d’Internet.

Maria Teresa Daró: Jo vaig veure a Internet unes roses de paper fetes amb tovallons. En vaig fer dues i les he posat en un gerro. El llibre quan obrin les llibreries el triarem i el comprarem.

El Sant Jordi del 2020 serà recordat com una diada diferent per a tothom.

x