Olot Televisió recupera l’emissió després d’una avaria greu a la fibra òptica

Una avaria greu ha deixat sense senyal d’Olot Televisió, Televisió del Ripollès i altres canals de la TDT a tota la Garrotxa durant més de quatre hores.

El tall s’ha produit en un tram de fibra òptica del carrer Sancho de Àvila de Barcelona, que transporta el senyal fins al centre emissor de Rocacorba i, des d’aquest punt del Gironès, a la resta de repetidors de la Garrotxa.
Degut a aquest problema des del migdia i fins a les sis de la tarda s’ha interromput el senyal de la Televisió de la Garrotxa a tota la comarca.

Fàcilment es preguntaran per quin motiu no es veu Olot Televisió si l’avaria es troba a Barcelona. Doncs bé, el senyal de televisió que surt dels estudis de la Televisió de la Garrotxa no arriba directament a les llars garrotxines sinó que fa un llarg recorregut fins que es veu a la comarca. El senyal és emès per ones i a través de diversos repetidors fins a la torre de comunicacions de Collserola. Des d’aquest equipament es distribueix de nou el senyal, a partir del cablejat de fibra òptica i fins als principals centres emissors, que repeteixen cap a altres punts que permeten cobrir tota la zona.