Castellfollit de la Roca i Montagut i Oix són els primers pobles garrotxins que desinfecten els carrers amb operaris del Departament d’Agricultura

Els estrets carrers de la cinglera de Castellfollit han obligat als operaris del departament d’Agricultura a baixar del camió i fer arribar les mangueres fins a l’entrada de totes les cases.

Josep Vilar, cap Agents Rurals Garrotxa: Aquest operatiu és  un operatiu de desinfecció de carrers per lluitar contra el coronavirus i és del Departament d’Agricultura, dels agents rurals.

La desinfecció de carrers del Departament en col·laboració amb els Agents Rurals, és un servei ofert als ajuntaments a partir d’una senzilla solució de llegiu concentrada en un vehicle que normalment dispersa aigua per a la prevenció d’incendis a l’estiu.

Josep Vilar, cap Agents Rurals Garrotxa: És el grup que és de prevenció d’incendis forestals que a l’estiu ajuden a l’extinció i en aquest període s’ha aprofitat per fer aquesta desinfecció. Aquest producte és lleixiu amb aigua

Castellfollit de la Roca és el primer municipi de la Garrotxa on s’ha posat en pràctica l’acció del departament. Els ajuntaments l’han de demanar i el departament la inclou en el calendari d’actuacions.

Miquel Reverter, Alcalde de Castellfollit de la Roca: Vam sol·licitar els seus serveis fa uns quinze dies. Vam considerar que la Brigada ha fet feina de desinfecció a les zones de contenidors, bancs, papereres, etc. però vam considerar que era un bon moment, i a més aprofitant que dilluns molta mainada podrà sortir al carrer, de fer una desinfecció general. Crec que és un servei molt bo, i vull agrair moltíssims als agents rurals i forestals que facin aquest servei.

Després de Castellfollit de la Roca, els operaris han marxat a Montagut i Oix, on fins a les 2 de la tarda han estat desinfectant els carrers d’aquest altre poble garrotxí.

Josep Vilar, cap Agents Rurals Garrotxa: La cuba és de 3.000 litres. 25 litres de lleixiu. Aquí a Castellfollit calculem unes 4 cubes, després de Castellfollit s’anirà a Montagut i Oix i bé, les que calguin.