Els clubs garrotxins de futbol consideren que pertoca a la FCF decidir sobre els ascensos o la nul·litat de les lligues

La finalització de les lligues per part de la Federació Catalana de Futbol no ha sorprès als clubs de futbol garrotxins, arran de la situació sanitària que es viu a tot el país i atenent-se al que passa en altres esports.

Així mateix, veuen bé la creació de plans econòmics d’ajut per les entitats, per tirar endavant amb els seus projectes. Però una de les decisions adoptades per l’ens genera més controvèrsia: la de fer una consulta als equips per saber què ha de fer la Federació per determinar els ascensos i descensos, o bé decretar la temporada nul·la.

Moi Dubé, coordinador esportiu UE Olot femení: “Crec que és una decisió que la Federació podria prendre per si sola, però també s’entén que vulguin fer partícips als clubs. Hi haurà gent que votaran en una direcció i n’hi ha d’altres que ho faran en un altre sentit. Cadascú mirarà pels seus interessos.”

Jan Miquel Salavedra, entrenador CEF Bosc de Tosca: “És molt subjectiu, i cada club dirà la seva segons la situació en la que estigui. No sé fins quin punt un referèndum pot desenredar la competició.”

Jordi Busquets, president CF Vall d’en Bas: “Això és treure’s el mort de sobre, i la decisió l’han de prendre ells. No pot ser que no ens deixin decidir sobre si s’ha de suspendre la competició, i en canvi decidir com s’acaba, perquè llavors es poden excusar davant els clubs que no els hi vagi bé la decisió.”

Jordi Freixa, entrenador UE Castellfollit: “Prenguin la decisió que prenguin, serà totalment injusta. Tampoc crec que sigui just que facin decidir als clubs, perquè la normativa la fan ells, i per tant haurien de decidir ells. També trobo a faltar altres opcions a debatre, com per exemple que es determini el resultat final segons el que es reflectia a les classificacions al final de la primera volta, en igualtat de condicions entre tots els equips.”

Arnau Vilar, jugador PE Montagut: “Sembla que la FCF s’ha volgut rentar una mica les mans amb això, i no s’ha pres una decisió ferma com s’hauria d’haver fet. És evident que tothom mirarà cap als seus interessos.”

Es preveu que cap al 15 de maig, la Federació adopti una decisió segons els resultats recollits de les opinions dels diversos clubs.

x