El president Torra demana a les famílies amb nens sortir per franges horàries

En la compareixença d’aquest dissabte, dia en què el BOE ha publicat l’odre sobre les sortides al carrer dels menors de 14 anys, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha proposat a les famílies que les sortides de les famílies amb nens no es facin de manera aleatòria de 9 del matí a 9 del vespre, sinó que es facin per franjes horàries i edat dels fills.

Concretament, Torra ha demanat que les famílies amb nens menors de 6 anys surtin de les 11 del matí a la 1 del migdia, i que les que tenen fills de 6 a 13 anys ho facin a la tarda, de les 4 a les 6. El president ha argumentat el seu prec explicant que “la salut depèn de com gestionem la nostra mobilitat”.

En relació a la reunió de presidents d’aquest diumenge, Torra ha anunciat que demanarà al president espanyol, Pedro Sánchez, el retorn de les competències de la Generalitat per gestinar la fi del confinament perquè “les millors decisions es prenen des de la proximitat i no a 600 quilòmetres de distància”.

Així mateix, ha explicat el pla de desconfinament dissenyat per l’epidemiòleg Oriol Mitjà, assessor del Govern, i aprovat pel propi executiu català. El pla marca un desconfinament per fases, des de l’estat de confinament actual a un escenari de “nova normalitat” que ha de passar per una fase de desescalada gradual – en què la gent sana podrà tornar als llocs de treball no essencials i es permetrà passejar per franges horàries -, i una segona fase de reactivació econòmica.

x