El servei pediàtric de l’hospital recomana que en les sortides amb nens s’eviti el contacte amb altres nuclis familiars i es gaudeixi del moment

El director assistencial de l’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa i el Ripollès, Ton Foguet, ha explicat algunes recomanacions a tenir en compte durant les sortides d’una hora amb nens i adolescents que es podran realitzar a partir d’aquest diiumenge. Ho ha fet a través d’un vídeo que l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha publicat a Youtube i als comptes de què disposa a les xarxes socials.

En el vídeo, Foguet demana que es tinguin en compte les mesures explicades per les autoritats sanitàries i recorda que els adults que acompanyen els infants han de formar part del mateix nucli familiar que conviu amb els nens i nenes durant el confinament.

Abans de la sortida

El director del servei pediàtric fa un seguit de recomanacions a tenir en compte abans de la sortida. Una d’elles és la planificació de la mateixa, tenint en compte el que els infants voldran realitzar. El pediatra incideix en la importància d’aprofitar la sortida per moure’s o fer exercici, aprofitant l’entorn natural, si es troba en el radi d’un quilòmetre acordat, o dissenyant proves en l’entorn urbà si és el cas.

És imporant, segons apunta Foguet, explicar prèviament als nens i nenes quin és el marc de permissivitat que està establert, per no haver-ho de recordar durant la sortida, i fer èmfasi en el fet que durant la mateixa no podran abraçar ni fer petons als amics que puguin trobar-se per evitar el risc de contagi. Es recomana, en canvi, optar per fórmules de petons a distància per mostrar l’afecte als familiars residents en altres domicilis, amics i coneguts.

Una demanda imporant que es fa des del servei de pediatria de l’Hospital d’Olot és el de rentar-se les mans abans de sortir del domicili i també quan es torna a casa.

Durant la sortida

Foguet recomana als menors portar mascaretes i, davant la impossibilitat que es mantinguin ben posades en el cas de nens i nenes molt petits, augmentar les mesures de distància respecte a d’altres pesones.

Durant la sortida, es recomana als pares o adults acompanyants que promoguin una situació en què es gaudeixi del moment viscut, permetent als nens i nenes portar la iniciativa, no voler fer-ho tot durant l’hora del primer dia i pensar en activitats a realitzar en una futura sortida.

Per gaudir del moment durant la sortida, es recomana deixar el mòbil a casa, o usar-lo en comptades ocasions, potser per fer alguna fotografia que després es pugui enviar, però no abusar-ne. “No fem coses per veure-les després, gaudim del moment”, conclou el doctor Ton Foguet.