90 estudiants de Wuhan es troben confinats en una casa de colònies de la Garrotxa

confinats a la casa de colònies El Collell de Sant Ferriol. Van decidir traslladar-se de Barcelona a la Garrotxa durant el confinament de la ciutat xinesa on va originar-se la pandèmia del nou coronavirus. Des del decret de l’estat d’alarma espanyol, ja no han pogut tornar a casa.

Els joves, que tenen eltre 12 i 18 anys, estan escolaritzats a Catalunya en el marc d’un programa esportiu de futbol que els permetia estudiar i formar-se al país des de setembre fins al juny. Una setmana abans del decret de l’estat d’alarma, els joves, que mai no han mostrat símptomes per coronavirus, van ser traslladats des de les residències de Barcelona, on s’hi estaven, fins a la casa de colònies garrotxina.

Jordi Córdoba, director Nama Esports: Li sumàvem la gran preocupació i el nerviosisme per part dels pares d’aquests nens. El que busquem és una ubicació on tinguéssim el control total, que sigues exclusiva per nosaltres i que estigués el més aïllada possible.

L’empresa vol esperar que passin els dies i es normalitzi la situació, tot i que existeix la incetersa sobre quan podran torna a casa els joves confinats. Wuhan es troba a 12.000 quilòmetres de distància i ara per ara no hi ha vols regulars a la Xina. La companyia estudia la possibilitat d’allargar-los el visat, que finalitzava el 30 de juny.

Jordi Córdoba, director Nama Esports: La família del Collell des del primer moment un 10 per nosaltres. Estem súper còmodes. Sé que ells també estan fent un esforç titànic per complir amb les mesures de seguretat que demanem nosaltres. Si com tot es preveu a l’estiu no serà turísticament ni per aquest tipus d’instal·lacions, no és descartable que escollim juliol i agost per quedar-nos allà si fos el cas.

El nombrós grup de joves parlen diàriament amb les seves famílies, segons l’empresa gestora del programa. Entenen la situació i estan posant les coses fàcils als monitors.

 

x