El confinament provocarà que el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa apliqui noves mesures per combatre la massificació

El confinament ha donat un respir a la natura i els paisatges. No hi ha ningú pels camins de la Fageda d’en Jordà i pel Croscat només hi passegen ocells. I es que l’aturada del país i la crisi del coronavirus també pot arribar a tenir una influència positiva i de reflexió sobre temes ambientals, com per exemple la mobilitat sostenible.

De fet, en una entrevista a Olot Televisió, Xavier Puig director de la Zona Volcànica de la Garrotxa ha afirmat que, coincidint amb la renovació de la Carta Europa de Turisme Sostenible, una de les principals línies d’actuació serà buscar un nou model de mobilitat a la comarca.

Xavier Puig, director de la Zona Volcànica de la Garrotxa: Els temes de mobilitat aquests dies que havíem pogut començar a debatre tot el nou programa d’actuació de la Carta, el tema d’anar a buscar un nou model de mobilitat, ja no al Parc Natural sinó a la comarca, jo crec que al final serà un dels eixos principals.

Sens dubte, la Fageda d’en Jordà és un dels espais més hiperfreqüentats de la Zona Volcànica i cada any rep milers de visitants d’arreu del país. Amb el confinament, els parcs naturals han patit un enorme alleugeriment de les massificacions d’excursionistes i visitants.

Xavier Puig, director de la Zona Volcànica de la Garrotxa: En aquest procés de reflexió segurament aquest període d’aturada, en tot el que observem, segurament tindrà alguna influència. Tots tenim molt clar cap on volem anar, però segurament aquest període introduirà sens dubte reflexions nous i que ens portaran a millors resultats.