El Festival Sismògraf celebra una jornada professional de manera telemàtica amb un èxit de participació

El Festival Sismògraf, des de la seva creació, organitza unes jornades professionals amb l’objectiu d’establir sinergies entre companyies i programadors, un objectiu que amb la crisi del coronavirus es veia més difícil que mai. Amb el lema del festival per bandera, lluny de suspendre la jornada va celebrar-se de manera telemàtica aquest passat divendres.

Enguany hi van participar prop de 270 persones, una xifra similar al nombre d’inscrits en les passades edicions de la jornada, que sempre s’havien fet de manera presencial.

Tena Busquets, directora artística Sismògraf: Fem una valoració molt positiva del que ha set aquesta primera jornada virtual del Sismògraf professional. Hem experimentat tots plegats amb nous mitjans però el més important crec és que hem aconseguit durant tota la jornada mantenir un esperit de comunitat.

La jornada va començar al matí amb el Seminari urgència climàtica i cultura, organitzat per Pyrenart, on hi van participar 276 persones i es va poder seguir per diverses plataformes.

A la tarda, va tenir lloc la Cambra Magmàtica, on diverses companyies seleccionades pel Sismògraf van poder presentar els seus projectes i proposar noves fórmules de col·laboració. En aquesta ocasió hi van participar 223 persones.

Tot seguit es van dur a terme prop de 110 Speed Meetings, uns events de networking basats en reunions ràpides que van ajuntar programadors, companyies i artistes per trobar un espai de complicitat en aquests moments complicats

Tena Busquets, directora artística Sismògraf: De la Cambra Magmàtica ja han sortit resultats, ja tenim moltes cites demanades de les companyies que han participat. Dels Speeds Meetings ens consta que també hi ha bolus, si més no desitjats. A partir d’aquí es veure com a partir d’aquí podem anar evolucionant i com podem ajudar a transformar el panorama de la dansa en els temps que vindran a partir d’ara.

El final de les jornades professionals però, el va coronar un enorme brindis virtual on hi van participar un centenar de persones, tantes com admetia la plataforma Zoom, per reivindicar i celebrar la cultura.