El GECA ajorna totes les activitats i només manté en agenda la celebració de la Vertikalm a l’octubre

La Lletissonada és la marxa popular comarcal amb més participació a la Garrotxa d’un grup excursionista, i una de les més conegudes juntament amb l’Embardissada. Però aquest 2020 no es podrà celebrar: prevista pel proper 3 de maig, el coronavirus ha anul·lat la seva celebració.

La Lletissonada haurà d’esperar un any, però ha deixat per terra els anhels de molts socis del Grup Excursionista, Cultural i Alpinista d’en Bas, els seus organitzadors.

Pere Gelis, membre junta GECA: “Pensa que es prepara durant un any, hi ha gent que s’hi dedica 2 o 3 dies a la setmana durant un any. Mai havia passat que haguéssim d’ajornar la Lletissonada en 41 edicions. És un cop dur.”

A més, la Lletissonada suposava la principal font d’ingressos per una entitat que dedica bona part de la recaptació de les seves activitats a iniciatives solidàries, com la Cames de Ferro, on es destinen els beneficis a la Fundació Albert Bosch de lluita contra el càncer infantil. La cursa de muntanya també ha estat suspesa, així com el Bas Mountain Festival. Només la Vertikalm de muntanya segueix dempeus, atent a l’evolució dels esdeveniments. S’ha de celebrar el proper 18 d’octubre, i la Federació d’Entitats Excursionistes ha demanat al GECA que s’esperi a ajornar l’activitat.