El Parlament aprova els pressupostos del 2020 amb 11,6 milions per a la Garrotxa i la previsió de refer-los per la crisi del coronavirus

La Garrotxa comptarà el 2020 amb una inversió de gairebé 11’7 milions d’euros, segons el capítol aprovat dels pressupostos de la Generalitat per aquest any.

Els comptes van ser validats pels grups de Junts per Catalunya i Esquerra, gràcies a l’abstenció d’En Comú Podem, després de tres anys sense disposar-ne. Tot i que disposen de 5 milions més que els previstos en l’avantprojecte, i onze més que els comptes prorrogats del 2017, la inversió és la segona més baixa per comarca de la demarcació.

Santi Reixach, president Consell Comarcal de la Garrotxa: Portàvem des del 2017 sense aprovar els pressupostos. Evidentment per la Garrotxa, tot i que sigui cinc milions més que altres vegades, fa falta més.

A la Garrotxa, dels 11’7 milions gairebé la meitat es destinaran a carreteres i infraestructures de transport. La partida més important serà per arranjar la carretera C-66 entre Sant Ferriol i Serinyà, amb 3 milions d’euros per millorar el ferm i fer uns accessos més segurs. També destaquen els 1’3 milions d’euros per a l’ampliació de l’escola Joan Maragall de Santa Pau, en execució, o els 1’2 milions d’euros per connectar les aigües residuals de Castellfollit de la Roca amb la depuradora del Llierca, per substituir l’actual planta de tractament. Segons el president del Consell Comarcal, la crisi del coronavirus no ha d’alterar aquestes inversions, però considera que el govern haurà d’incloure partides extraordinàries per afrontar la situació actual.

Santi Reixach, president Consell Comarcal de la Garrotxa: Jo entenc que no es pot tirar enrere, que tot això s’ha de poder fer. Tot i així haurem de buscar altres recursos per afrontar altres coses que vagin sortint. També estem vivint una situació excepcional i en moments com aquests esperem que es puguin complir els pressupostos i tinguem més ajudes per afrontar tot el que està passant.

Els espais naturals d’Olot, així com la piscina del Club Natació, les parades d’autobusos o l’Escola d’Art rebran una partida dels pressupostos. També rebran part de la partida assignada a la Garrotxa l’escola de Mieres, la millora de la xarxa d’aigües de la Vall d’en Bas, el sanejament d’Oix, el rocòdrom de Besalú o el tractament de residus i carreteres de tota la comarca.