La comunitat sikh dona aliments, símbol de bona fortuna, a l’hospital d’Olot

Ser generós i compartir aliments és un dels pilars del sikhisme. Per això, des que va començar l’estat d’alarma, un grup de voluntaris de la comunitat sikh d’Olot està fent donacions setmanals de productes alimentaris a l’hospital comarcal. Fins ara han entregat mil litres d’aigua i 100 kg de fruita, que és un símbol de fortuna en la seva cultura.

Luckvinder Singh, voluntari Comunitat Sikh Olot:  Com que tothom sap que estem passant per una mala època pel coronavirus, vam pensar en ajudar a la gent que li fa falta menjar. Això també ve del líder de la nostra religió, el Gurú Nanak, que va crear una cuina gratuïta per tothom que li fes falta menjar.

Aquests queviures, com les nombroses donacions que arriben d’empreses i entitats, van a parar a la cuina del centre sanitari i es serveixen als pacients amb totes les garanties.

Mati Móra, responsable de cuina de l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa: Tant la comunitat sikh com altres empreses ens han portat aigua i nosaltres la podem donar al pacient, que com que no pot sortir de l’habitació, l’hospital garanteix que tinguin aquesta aigua. La fruita passa el procés de desinfecció i tant pot anar als pacients com al personal. Els sucs i depèn de quins aliments, si tenen fitxa tècnica i l’aprovació de la dietista també es poden donar.

La comunitat sikh d’Olot també ha fet arribar menjar i productes bàsics a Càritas i a la Creu Roja de la Garrotxa, així com mascaretes o líquid desinfectant als Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal d’Olot.

x