Milers de garrotxins musulmans comencen el Ramadà més íntim en ple confinament

El mes sagrat dels musulmans, el Ramadà, va començar la matinada de divendres i s’allargarà fins el 23 de maig, però el confinament per la pandèmia de coronavirus transformarà el ritual en un repte encara més complicat.

Laila El Gamouchi, Garrotxa Diversa: Ens mancarà el fet d’estar amb els nostres familiars, anar les mesquites, s’haurà de viure en al intimitat de les nostres llars, i serà la primera vegada que ho viurem així, és una nova experiència per a tots.

En els últims dies, imams i referents de cada comunitat han insistit en la importància de quedar-se casa i no posar-se en risc. Les xarxes socials també s’han omplert de recomanacions.

Laila El Gamouchi, Garrotxa Diversa: Si sortir al carrer o anar al es mesquites posa en perill les nostres vides, tampoc estaríem fent bé el ramadà. El treball també comença aquí, controlar els nostres desitjos que ara mateix serien viure tot això en comunitat.

Ara caldrà veure si, amb el relaxament progressiu del confinament, els musulmans podran o no celebrar el final del ramadà amb la festa habitual, cosa que de moment sembla poc probable.