Els nens i les nenes tornen a passejar pels espais urbans i naturals de la Garrotxa després de sis setmanes de confinament

La majoria de famílies amb fills menors d’edat de la Garrotxa van sortir al matí, quan la previsió meteorològica anunciava un sol radiant. Els nens i nenes van sortir eufòrics però sense desordres, a peu, en bicicleta, patins, patinets o donant cops a la pilota.

La majoria dels nuclis familiars havien preparat bé la sortida, recordant el que és permès i decidint com passarien la primera hora des desconfinament.

Isis Minerva: Els vam explicar què s’havia de fer, vam veure algun vídeo, vam parlar que haviem de rentar-se les mans, que no tocarien res.

Luisa Orozco: Els vam explicar una mica que no es poden separar, si es troben algun amic no el poden anar a abraçar.

Ahir no totes les famílies van complir les premisses de les sortides. Les autoritats sanitàries recomanen que els nens portin mascaretes, i els nens i nenes han d’anar acompanyats d’un adult, no dels dos cònjuges. Són matèries a millorar. Ahir, va poder més l’alegria dels pares de jugar a l’exterior amb els fills en el context general de confinament de l’estat que ha durat setmanes.

Ferran Campillo: Intentar estar en contacte amb la natura, els arbres, els ocells…això fantàstic.

Anna Rigat, psicòloga i pedagoga: De la mateixa manera que a la pel·lícula de ‘La vida es bella’, on, salvant les distàncies, estan en un camp de concentració i el pare li transmet al nen com si fos un joc, penso que ahir també era la oportunitat per sortir plegats i que tothom es relaxés.

A Sant Jaume, els dies previs a la primera sortida al carrer dels nens i nenes, l’Ajuntament els ha repartit 150 mascaretes fetes per les cosidores del poble, tantes com menors empadronats hi ha al municipi. Les han fet de tres mides, per als menors de 14 anys, adolescents de 14 a 17 i nens i nenes en edat preescolar.

Lourdes Barris, regidora Educació Ajuntament de Sant Jaume: N’hem fet cap a unes 200 però n’hem repartit unes 150 entre nens de llars d’infants, tot i que no estan obligats a posar-se-la també els hi hem fet una perque tinguin un record de la situació.

L’Ajuntament també havia enviat a través de les xarxes socials les recomanacions a l’hora d’emprendre la sortida, i alguns nens i nenes les havien estudiat a consciència.

Íria Torres: Ens hem de rentar les mans i quan tornem de passejar també ens les hem de rentar. Posar-nos mascareta tots, els guants és opcional, el temps limitat és ‘duna hora per sortir a passejar, pot sortir màxim un adult per tres nens que tots han de ser de la família.

Anna Martín: Són bastant conscients del risc que hi ha.

Els parcs infantils encara són tancats a dia d’avui, però primer dia de sortir dels menors de 14 anys després de sis setmanes de confinament serà recordat per moltes famílies com un dia especial en què van sortir a contemplar l’entorn natural amb emoció.