Creen Olot.Shopping, una jornada de descomptes online del comerç olotí única a Catalunya a través d’una plataforma virtual

L’Associació de Comerciants d’Olot ja va innovar en el seu moment a Catalunya apostant per campanyes com La botiga al carrer o l’Olot Shopping Nit, iniciatives que modifiquen el model de la venda darrere el taulell per apropar el comerç als clients. Però tot i aquesta empenta, moltes botigues olotines pateixen per la seva gairebé nul·la presència a internet.

Ara, el confinament obliga als establiments a reinventar-se, i amb l’ajuda de l’Ajuntament i la Generalitat el comerç de la ciutat celebrarà el primer Olot.Shopping, la primera iniciativa digital a Catalunya d’aquestes característiques. Les botigues estaran agrupades en una sola plataforma única de pagament, i vendran els seus productes durant 24 hores amb ofertes i descomptes en format ‘shopping’.

Estanis Vayreda, regidor de Promoció Aj. Olot: “Necessitem que els comerços puguin vendre els seus estocs de temporada, i per tant esperem que facin bones promocions perquè el producte sigui atractiu pels compradors.”

La iniciativa ha de contribuir a que els botiguers aguantin fins al moment en què es puguin reobrir els comerços al públic. En aquest sentit, la consellera d’empresa Àngels Chacón ha anunciat ajuts pel sector per valor de 9 milions d’euros.

Àngels Chacón, Consellera d’Empresa de la Generalitat de Catalunya: “Els ajuts estan adreçats a tota la xarxa sectorial de comerç. A les empreses i autònoms que la constitueixen, les entitats municipalistes que han d’ajudar als establiments i a totes les associacions vinculades al comerç.”

L’Olot.Shopping tindrà lloc el proper 15 de maig, si al final s’aixeca l’estat d’alarma el proper 11 de maig, i de moment compta amb una oferta de 1.500 productes de 50 establiments. El repartiment a domicili serà gratuït a la Garrotxa i amb un cost de 6 euros si els productes es reben des de fora la comarca. La iniciativa es podrà fer gràcies a l’ajuda de Volcànic Internet, que ha proporcionat la plataforma.