Besalú torna a recuperar el seu mercat setmanal dimarts vinent únicament amb les parades d’alimentació

L’últim mercat setmanal que es va dur a terme a Besalú va ser el dimarts 10 de març. I es que d’ençà que el govern de l’Estat va decretar l’estat d’alarma, el mercat de Besalú va quedar suspès, d’acord amb la prohibició de fer qualsevol activitat que suposés una concentració considerable de persones.

Ara, sembla que la normalitat, o la nova normalitat, va obrint-se pas a diversos municipis de la Garrotxa. Besalú, tornarà a recuperar el seu mercat setmanal a partir de dimarts 5 de maig. El mercat però, serà només de productes frescos.

Fina Surina, tinent a l’alcaldia Aj. Besalú: Tornaran a haver les parades del mercat que porten productes d’alimentació i primera necessitat. Parades de fruita i verdura, de làctics i formatge, una parada de planter i una altra de fruits secs i salaons. Serà una manera més que els veïns de Besalú puguin gaudir de productes i parades de mercat de qualitat i de quilòmetre zero.

Tothom però haurà de seguir les indicacions i recomanacions de protecció civil i des les autoritats sanitàries, com la utilització de guants o de mascaretes. També les parades estaran separades molts més metres entre elles per garantir la seguretat.

Com a novetat, a partir de dimarts vinent, tothom qui vulgui podrà encarregar les seves compres via telefònica per tal de tenir-les a punt per recollir el dia del mercat.

Fina Surina, tinent a l’alcaldia Aj. Besalú: Donaran el seu contacte perquè qui vulgui, un dia abans o dos dies abans, puguin fer els seus encàrrecs i les parades ho tindran a punt per fer la recollida.

Des de l’Ajuntament, afirmen que qualsevol persona que necessiti una mascareta, pot demanar-la al consistori de manera gratuïta.