El bàsquet català abaixa del tot la persiana a la temporada 19/20 decretant el seu final

Fa una setmana, la Federació Catalana de Bàsquet va finalitzar tots els campionats federatius que depenien de l’ens, però encara mantenia la incògnita del que passaria amb els equips sèniors i preferents. Aquest dimarts, però, el bàsquet català ha donat per acabada la temporada.

Segons la Federació, els diferents escenaris de desescalada del confinament fan impossible la represa de les fases regulars. Això afecta a quatre clubs garrotxins: el Bàsquet Olot, el Vall d’en Bas, l’Escola Pia i el Garrotxa Santjoanenc.

Albert Coderch, coordinador esportiu Club Bàsquet Garrotxa Santjoanenc: “Trobem a faltar l’equip, l’adrenalina dels partits i preparar els entrenaments i els enfrontaments. Però el que es troba més a faltar és els jugadors del club i el dia a dia al pavelló.”

Gorka de Corral, entrenador Club Bàsquet Vall d’en Bas: “És una notícia que no agrada a ningú. Voldríem jugar, fer partits i entrenaments amb normalitat. Però la situació és la que és i ens hem d’adaptar.”

La Federació informa que durant el mes de maig s’abonaran al compte federatiu de cada club la part proporcional no disputada de la temporada de les inscripcions als campionats, així com les llicències federatives. De cara al curs vinent, es treballa amb nous models de competició, tenint en compte que no es pot preveure l’inici de les competicions i dels entrenaments esportius normals en instal·lacions tancades.

Joan Danés, ‘Gifre’, coordinador Bàsquet Escola Pia d’Olot: “A veure què passarà: el problema serà organitzar la temporada vinent…com ho farem, què es farà, com es jugarà, es podrà entrenar, podrem fer servir els pavellons, els desplaçaments, les fitxes o les assegurances mèdiques…són moltes incògnites.”

Segons la Federació és probable que la proposta final que es presenti no contempli cap descens per aquesta temporada i que els ascensos es ponderin segons la categoria afectada.

x