El pla de desconfinament en l’àmbit esportiu permet entrenaments individualitzats amb proteccions a partir del 4 de maig

El pla de desescalada en l’àmbit esportiu genera dubtes, però els esports d’acció a l’aire lliure com ciclisme, patinar, córrer o fer surf es podran fer amb la protecció adequada des de la fase 0 a partir del 2 de maig, i de forma individual. Així, alguns esportistes ripollesos i garrotxins ja podrien tornar poc a poc a la seva rutina de forma individual o col·lectiva.

A més, també s’obre la porta a que es puguin fer entrenaments esportius a partir del 4 de maig, sempre i quan es duguin proteccions i es respecti la preparació individual, fet que podria afectar per exemple a la Unió Esportiva Olot i a l’esport federat.

Si res es complica, a la fase 1 es preveu l’obertura de centres d’alt rendiment, i grups d’entrenament reduïts en l’esport professional, així com l’obertura dels recintes a l’aire lliure.

La fase 2 ja comportaria entrenaments totals en lligues professionals i el retorn a la competició amb restriccions d’aforament, preparacions  reduïdes en l’esport no professional, o l’obertura dels recintes esportius tancats sense públic.

x