Els ateneus mostren dubtes sobre les garanties de protecció en la reobertura al públic dels espais

Quan a Girona s’activi la fase dos de la desescalada del confinament, cinemes, teatres, auditoris i espais similars podran obrir amb limitació d’un terç de l’aforament i amb butaques preassignades.

Àlvar Borrell, president Centre Els Catòlics: No podem assegurar que la sala estigui completament desinfectada, que estiguem en condicions com per poder obrir amb una certesa total que no estem exposant a la gent a un contagi.

Produccions estrenades o consolidades podran llavors tornar a pujar a l’escenari, no així les companyies que no han tingut l’oportunitat de reunir-se per seguir assajant.

Àlvar Borrell, president Centre Els Catòlics: Abans de portar un espectacle davant del públic necessitem fer uns assajos, que ara mateix no estan assegurats.

Els espectacle són un engranatge que només s’aconsegueix a base d’hores d’assaig presencial. L’Orfeó Popular Olotí tenia programades fins a tres obres de producció pròpia per estrenar aquesta primavera.

Joan Martí, vicepresident Orfeó Popular Olotí: Una estem assajant via telemàtica, tot i que és molt complicat. Seria possible fer la obra, potser per finals d’any o l’últim trimestre de l’any.

Àlvar Borrell, president Centre Els Catòlics: Esperarem a veure com evoluciona la situació i en funció de com estigui anant tot, de cares a la tardor ja es decidirà.

Joan Martí, vicepresident Orfeó Popular Olotí: Estem amb el dubte. Potser obrir per conferències si els conferenciants accepten portar poca gent a les conferències.

Es preveu que la fase 2 de la desescalada no comenci fins a finals de maig, i sempre dependrà de com evoluciona la pandèmia a la demarcació de Girona.