L’àmbit educatiu viu amb incertesa el pla de desescalada als centres escolars

L’actual curs escolar s’acabarà de forma virtual, i es preveu que les aules tornin a obrir amb normalitat al setembre. Així ho planteja el pla de desescalada del confinament per fases del Govern espanyol, en cas de poder controlar els contagis de la COVID-19. Però les mesures pel retorn a les escoles genera incertesa en l’àmbit educatiu.

Mariona Camps, regidora Educació Aj.Olot: “De moment són molt genèriques. Esperem indicacions per anar concretant les mesures sobre el que ens van dient.”

Miquel Àngel Zarza, director Escola Pia Olot: “Si altres àmbits com pot ser el cultural, o el comerç, amb normes molt estrictes, què pot passar amb les escoles que compten amb més de 200 persones dins l’edifici?”

A més, l’Estat també preveu que en alguns casos els alumnes puguin tornar a les classes abans de l’estiu: seria a la Fase 2, que tindria lloc com a molt aviat a finals de maig segons la província i amb una ocupació reduïda de les aules. Aquest retorn seria perquè els estudiants de segon de Batxillerat, quart d’ESO o segon curs de Formació Professional fessin classes voluntàries de repàs, perquè es faci reforç a alumnes amb menys coneixements adquirits, o a menors de 6 anys que els seus pares treballin fora de casa, i això també comportaria l’obertura de les llars d’infants. Però en aquests casos també falta especificar què comporten aquestes mesures.

Mariona Camps, regidora Educació Aj.Olot:“No som nosaltres qui marquem els aforaments de les llars d’infants i de les escooles.”

Miquel Àngel Zarza, director Escola Pia Olot: “El transport escolar, els serveis de menjador, l’obertura i acolliment al matí de les escoles…necessitem urgentment com s’ha de produir aquesta nova tornada a l’escola.”

Segons el director de l’Escola Pia d’Olot, Miquel Àngel Zarza, si no es garanteix la seguretat sanitària per alumnes, famílies, professors i personal dels centres educatius no es podrà fer la reobertura plantejada per l’Estat.