Troben amb vida a la Vall d’en Bas la dona de 70 anys que aquest dimecres va desaparèixer a les Planes d’Hostoles

La dona de 70 anys desapareguda aquest dimecres al terme municipal de Les Planes d’Hostoles ha estat trobada amb vida aquest dijous a la Vall d’en Bas. La recerca es va iniciar aquest dimecres a les dues del migdia i s’ha allargat durant més de 24 hores.


Havia caigut en una fossa de fang
La dona havia caigut dins una fossa de fang en un paratge proper al nucli dels Hostalets d’en Bas, prop de la carretera de Coll de Condreu. L’ha localitzat un pagès que anava a vigilar el seu ramat. L’home s’ha trobat el ramat de vaques agrupat a l’entorn de la fossa i això l’ha advertit.
Quan s’hi ha apropat ha vist la dona a la fossa i ha donat l’avís als serveis d’emergència al voltant de 2/4 de 6 de la tarda. A les 6 han arribat les dotacions del SEM i han atès a la dona que es trobava conscient i responia a les preguntes formulades. Posteriorment ha estat trasllada a un centre hospitalari.

Més de 24 hores desapareguda
Aquesta és la imatge de la dona desapareguda que va difondre ahir al vespre l’Ajuntament de Les Planes d’Hostoles a través de les seves xarxes socials.

L’helicòpter ha estat operatiu per trobar-la des de 2/4 de 8 d’aquest matí. A banda del vehicle aeri, també s’hi han desplaçat 13 dotacions rastrejant la zona i dues unitats amb gossos, fent una incidència especial al sector del Mas Farnós, pels volts de la carretera vella entre Les Planes d’Hostoles i Sant Feliu de Pallerols. L’Ajuntament de Les Planes d’Hostoles va donar més detalls de la desaparició a través del seu compte de twitter (@aj_planes) ahir al vespre.

Segons els Mossos, el cos policial es va afegir al rastreig a les 17h, amb tres dotacions pentinant la zona. Tres quarts d’hora més tard va entrar en servei l’helicòpter dels Bombers, que hi va estar treballant tot el dia amb nou dotacions. També hi ha col·laborat amb la recerca personal del GRAE, Protecció Civil i voluntaris de la zona, així com membres dels consistoris de Les Planes d’Hostoles i Sant Feliu Pallerols.