El govern espanyol permetrà practicar esports a l’aire lliure a partir d’aquest dissabte

Anar amb bici, córrer, patinar o fer surf: són quatre esports d’acció sense contacte, que el govern espanyol permet practicar a l’aire lliure a partir d’aquest mateix dissabte 2 de maig.

Així, els que vulguin practicar-los podran sortir al carrer, el que suposa una millora destacada per a moltes persones habituades a fer esport i que no han pogut fer-lo pel confinament.

Albert Esquena, Batec Garrotxí: “Això és potser una de les coses que ens ha afectat a nivell de salut tant físic com mental, perquè l’esport ajuda a desestressar.”

Carles Torrent, ciclista: “La gent que estem acostumats a fer exercici ho trobem molt a faltar, i serà una manera de treure’ns les cabòries i aquest malestar general que tenim. Podrem treure l’adrenalina que no podem gastar aquests dies.”

Per poder fer esport, s’haurà de fer sol, i mantenir el distanciament social respecte a altres persones. El temps màxim permès serà el d’una hora, i es demana prudència per evitar aglomeracions i altres complicacions de salut pel possible sobreesforç.

Albert Esquena, Batec Garrotxí:  “Avisem que es faci amb mesura, perquè és més fàcil lesionar-se després d’estar un període aturat i cal anar mica en mica.”

Pel que fa als passejos, també es permetrà una hora com a màxim, i com a molt un podrà ser acompanyat per les persones amb qui conviu.