Els comerciants admeten que les restriccions els generen dubtes i demanen a la població que es prioritzin les compres a comerços locals

Immersos dins la fase 1 de desconfinament, serà el proper 11 de maig quan els establiments comercials de la capital garrotxina podran tornar a aixecar la persiana després de prop de dos mesos abaixades.

Les mesures que ha decretat el govern espanyol són que de moment es limitarà l’aforament al 30%, un terç de la capacitat del local. Cada persona haurà de complir amb una distància de seguretat de dos metres i si no és possible per l’espai físic de l’establiment, només hi podrà romandre dins un sol client.

Jordi Rovira, president Associació Comerciants d’Olot: Veiem ja una via pròxima a poder obrir els nostres establiments, però ens falten encara també unes mesures que haurem d’aplicar a partir d’ara.

Tot i els dubtes i les incerteses, el sector necessita engegar el negoci tan aviat com sigui possible.

Jordi Rovira, president Associació Comerciants d’Olot: El comerç està molt preocupat, necessita d’aquesta obertura. Necessita la màxima ajuda per part d’administracions, també per part de clients que lògicament esperem que la gent tingui una bona resposta al nostre comerç.

Els comerciants emeten un prec a la solidaritat dels veïns i veïnes de la comarca perquè apostin per les compres al comerç local i de proximitat.

x