La Vall d’en Bas demana desconfinaments asimètrics i més competències per als ajuntaments

En declaracions a Olot Televisió, l’alcalde de la Vall d’en Bas s’ha afegit a les crítiques de l’Associació de Micropobles de Catalunya i la Generalitat sobre la presa de decisions del govern espanyol en la crisi de la COVID-19.

El batlle assegura que les fases de desconfinament que proposa l’estat no tenen en compte la realitat de cada territori i demana que es donin més eines als ajuntaments.

 Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: No ara que hi ha el COVID, sempre he defensat la municipalització de la política. Som els que estem al peu del carrer, coneixem de debò el territori, som propers, per tant, donem recursos als municipis.

Respecte el fet que es pugui començar a fer esport a l’aire lliure des d’aquest mateix cap de setmana, l’alcalde reconeix que serà molt difícil controlar que les sortides es fan com marca la normativa.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Impossible perquè, als pobles, llevat d’Olot, no hi ha policia local. Apel·lo i vull creure en la responsabilitat de la societat. 

 La Vall d’en Bas és un dels municipis de la Garrotxa que aquesta setmana està repartint mascaretes per als infants menors de 14 anys, que ha elaborat un grup de voluntàries.

Segons l’alcalde, no s’ha registrat cap més cas positiu del nou coronavirus a la residència de gent gran del poble, El Mirador del Puigsacalm.