Pedro Sánchez anuncia la mascareta obligatòria al transport públic i demana allargar 15 dies més l’estat d’alarma

El president del govern espanyol Pedro Sánchez demanarà al Congrés la pròrroga de 15 dies més de l’estat d’alarma, és a dir, fins el 23 de maig. En el marc de la Fase 0 del desconfinament que entra en vigor aquest dilluns, Sánchez ha anunciat que serà obligatori l’ús de mascaretes al transport públic i el repartiment de 6 milions d’unitats a tot l’estat, 7 milions més a les federacions de municipis i províncies i 1,5 milions a entitats socials.

L’executiu espanyol ha comunicat també la creació d’un fons especial de 16.000 milions d’euros per a la reconstrucció social per a les autonomies.

“Serà un fons no reemborsable per a que cap de les comunitats autònomes es quedi enrere amb independència de l’impacte que hagi tingut la pandèmia en cada territòri.”

Per a poder prorrogar l’estat d’alarma Sánchez necessita el suport de l’oposició en la votació prevista per aquest dimecres al Congrés. El president espanyol ha assegurat que confia en la responsabilitat els partits perquè l’estat d’alarma és “lúnica opció” per poder continuar amb el pla de desconfinament.