L’hospital d’Olot reprèn les sessions de prepart i pospart per videoconferència

El Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa no ha aturat la seva activitat amb motiu de la pandèmia, però sí que ha hagut de canviar protocols d’acord amb les mesures de prevenció de la COVID-19. Durant aquestes setmanes hi ha hagut 37 naixements al centre garrotxí, que s’han atès amb equips de protecció individual. Des que va començar la pandèmia, només s’han mantingut les cites presencials imprescindibles, com les ecografies o analítiques. A més, també s’ha habilitat un telèfon 24h per a urgències obstètriques (667.052.059).

L’equip de llevadores del centre reprèn de manera virtual les sessions en grup de preparació del part i postpart, que es faran temporalment per videoconferència. Està previst que se’n facin dues a la setmana a més de la consulta en lactància, per resoldre dubtes sobre diferents temes. Les dones que vulguin participar-hi han d’inscriure’s prèviament al web de l’hospital. Les visites de control i seguiment a gestants i mares es continuen fent per via telefònica i s’han agilitzat les altes postpart per reduir el risc de contagi.

Les visites a la sala de parts, d’altra banda, s’han substituït per un vídeo que es pot veure al canal de Youtube de la Fundació.