Comerços i perruqueries reprenen la seva activitat de manera desigual a la Garrotxa

A partir d’avui, amb l’inici de la Fase 0 de la desescalada, el petit comerç pot tornar a obrir garantint la màxima prevenció. Segons va publicar diumenge el Butlletí Oficial de l’Estat, les botigues poden reprendre la seva activitat amb cita prèvia.

A la capital garrotxina, però, les persianes de les botigues segueixen tenint el mateix aspecte que dies enrere: totalment baixades.

Jordi Rovira, president Associació de Comerciants d’Olot: Ens ha enganxat a tots una mica d’imprevist. No hem tingut temps de preparar els EPIS, totes les mesures sanitàries per la botiga…ens ha vingut una mica just.

Tot i això, la decisió de reprendre l’activitat depèn de cada propietari i, malgrat els dubtes, 7 comerços de l’Associació de Comerciants han obert les seves portes aquest dilluns i 3 més ho faran al llarg de la setmana. Des del consistori, recolzen la decisió de cada comerç.

Estanis Vayreda, regidor Promoció Aj.Olot: La informació és tan recent, ja dic el decret llei es va publicar ahir a 2/4 de 6 de la tarda. Entenc que els comerços vulguin obrir amb totes les garanties de seguretat i sanitàries.

Paral·lelament, amb aquest inici de la fase 0, l’estat també permet que les perruqueries obrin amb cita prèvia i aforament limitat. En aquest cas, la imatge d’aquests establiments sí que diferia de les anteriors setmanes.

Guants, mascaretes, viseres, bates d’un sol ús, són algunes de les mesures d’higiene extremes que les perruqueries han començat a aplicar des d’avui.

Ana Ramos, perruqueria Ana Ramos: Volia començar ja avui. Ja tenia molta demanda de la gent, sobretot la gent gran que porten mesos a casa, amb dos dits de ralla blanca, cabells llargs…hem de recuperar una mica i flexibilitzar la feina.

Dolores Artacho: Ho esperava amb candeletes, perquè em podia fer cues. Ja era hora que obrissin perquè era un desastre. Aquí tenen molt de compte amb la neteja, t’aixeques i de seguida netegen, porto guants, mascareta…

Tot i així, en un comunicat emès aquest cap de setmana, el Gremi de Perruquers d’Olot i Comarca ha exposat que desaconsellen la obertura perquè no disposen d’informació suficient per tornar a l’activitat

Margarita Desplans, presidenta Gremi de Perruquers d’Olot i Comarca:  El Gremi d’Olot i comarca recomana als seus associats esperar-se una setmana a obrir. Opino que aquesta setmana hauríem d’estar tots preparant-nos pel que puguem fer la setmana que ve i no anar ràpid. És una qüestió de salut.

 

x