Esportistes i passejants tornen als espais naturals i urbans de la Garrotxa seguint les mesures de prevenció

Aquest dissabte els garrotxins majors de 14 anys han viscut amb emoció i alegria la tornada a l’exterior després de set setmanes de confinament. A Olot, l’únic municipi de la Garrotxa on s’apliquen restriccions horàries per volum de població, els primers en sortir han estat els amants de l’esport, que a partir d’ara tenen permís per practicar-lo individualment de 6 a 10 del matí o de 20h a 23h de la nit.

Desenes de corredors i ciclistes han gaudit de la matinal en espais urbans i naturals de la capital garrotxina, com és el cas del sector del Triai, on s’ha pogut veure molta gent que, en general, ha respectat les mesures de distanciament i prevenció.

Laura Bancells, ciclista: He anat a donar un volt en bicicleta, està tot preciós, espectacular, ho he disfrutat molt. Ara cap a casa corrent que s’acaba el temps.

Lluís Cargol, corredor: Portàvem molt de temps sense córrer, es trobava a faltar una mica. M’he aixecat a les nou per aprofitar el dia tan maco que fa. Feia molts anys que no veia tanta gent aquí a la Moixina, espero que la gent respecti i facin el que hagin de fer.

Els esportistes han compartit espai amb nombrosos passejants, que des d’aquest dissabte poden anar a caminar un cop al dia dins el municipi de residència, a un màxim d’un quilòmetre del domicili i amb un acompanyant amb qui conviuen.

Esteve Corcoy: Ens n’hem assabentat per les notícies dels horaris i hem aprofitat per anar a estirar les cames. Tenim la sort que tenim jardí però no és el mateix donar voltes que fer una caminada llarga. Al ser el primer dia hi ha molta gent.

A la resta de municipis garrotxins, de menys de 5.000 habitants, es pot sortir una vegada al dia de 6h a 23h per realitzar activitat física.  Molts veïns han aprofitat el matí per anar a córrer o en bicicleta en trams de la Ruta del Carrilet com el que va de les Preses a la Vall d’en Bas. Això ha fet que els esportistes hagin coincidit amb caminants, adults amb infants o persones que passejaven el gos, però no s’han vist aglomeracions importants.