Montagut recupera el castell de focs en la seva primera Festa Major confinada

La situació provocada pel coronavirus impedia que Montagut celebrés la seva Festa Major com era habitual, als carrers, buits aquest 2020. Però això no ha impedit que els veïns visquessin la celebració malgrat el confinament, amb les cases engalanades per l’ocasió i la gent sortint als balcons per viure en directe la programació preparada pel Grup de Joves, amb el suport d’altres entitats i l’Ajuntament del municipi.

Al repic de campanes i pregó inicial van seguir jocs infantils, sardanes, concerts com els de Relat, Manelic de Pera o el grup paròdic Estei Jomas, concurs d’arrossos, esquetxos de teatre, o inclús un castell de focs, que van poder arribar a tothom gràcies als directes i les històries d’instagram i els altaveus instal·lats a l’església de Sant Pere.

Adrià Ribas, Grup de Joves de Montagut: “Estem molt contents amb la participació de la gent del poble, i els actes més destacats han estat el piromusical que feia anys que no fèiem i els Estei Jomas, seguits per gairebé mig miler de persones a Instagram.”

Tot i la celebració confinada, Montagut no renuncia a organitzar la seva festa anual corrent, un cop es pugui gaudir pels carrers. De moment, però, no hi ha data confirmada per a poder-la fer.