Olot viu un 1 de maig insòlit sense fira ni reivindicacions al carrer

Aquest primer de maig no hi ha hagut parades d’artesania, vehicles d’ocasió ni mercat extraordinari de roba a l’entorn del Firal d’Olot. Només alguns passejants i famílies amb nens han estat testimonis d’un 1 de maig insòlit, després que tal com va anunciar l’ajuntament de la ciutat a principis d’abril, la situació d’estat d’alarma per evitar la propagació de la COVID-19 fes impossible la celebració dels actes tradicionals de la diada.

És la primera vegada que la capital garrotxina suspèn aquest esdeveniment multisectorial per donar la benvinguda a la primavera, que anava acompanyat de nombroses propostes culturals. Segons el President de l’Associació de Comerciants d’Olot, Jordi Rovira, la cancel·lació de la fira i altres campanyes comercials pot fer encara més difícil la recuperació del comerç olotí.

Jordi Rovira, President Associació Comerciants Olot: “Hem perdut a la ciutat esdeveniments importants comercialment parlant. Havia de ser una campanya positiva i la pèrdua del primer de maig ens ha causat un endarreriment de tot plegat. S’ha de veure com es desenvolupa la venda, però ara han de venir unes setmanes de recuperació, esperem que la gent ens hi ajudi per poder impulsar el comerç”

Aquest divendres 1 de maig els sindicats també han descartat promoure mobilitzacions al carrer amb motiu del dia del treballador, i han convocat una manifestació online sota el lema ‘Salut, treball, i justícia social. La prioritat és la vida’. Els secretaris generals d’UGT i CCOO han demanat que els treballadors no paguin la crisi de la COVID-19.

La CNT d’Olot ha difós a través de Twitter el manifest que ha fet públic el sindicat per reivindicar ‘l’orgull de classe treballadora’ davant una crisi sense precedents i denunciar que les mesures socials i laborals proposades pel govern són escasses i insuficients. El mateix sindicat també ha convocat una manifestació online a través de Youtube.

Deixa un comentari