L’Hospital d’Olot informa que una persona ha mort aquest cap de setmana al centre sanitari a causa del coronavirus

L’Hospital d’Olot ha tornat a patir una nova mort per coronavirus aquest cap de setmana a la unitat específica per tractar malalts amb COVID-19 que encara es manté al centre sanitari. Es tractava d’una persona gran amb patologies prèvies. Des de l’inici de la pandèmia, 34 persones grans i amb patologies prèvies han mort a l’hospital olotí.

En el darrer cap de setmana, el centre hospitalari olotí també ha registrat una nova alta i dos nous ingressos, i ha recuperat dos professionals més de la Fundació després d’haver passat la COVID-19. Encara queden 10 professionals amb el coronavirus a reincorporar.

Segons dades del Departament de Salut, a la Garrotxa s’han confirmat 599 casos de COVID-19 des de l’inici de la pandèmia. Segons les darreres xifres de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries, la taxa crua de positius indica que 10 de cada 1.000 garrotxins als quals s’ha fet el test per coronavirus han donat positiu fins al moment. Olot es manté com la segona ciutat de la demarcació que concentra més positius, amb 469, després de Girona. A nivell comarcal, Sant Joan les Fonts amb 24 i la Vall d’en Bas amb 21 segueixen Olot en nombre de casos detectats. Segueix notable la proporció de positius per habitant a Les Preses, amb 18 casos. En referència a les defuncions, les dades del Departament de Salut actualitzades aquest diumenge confirmen un total de 85 morts per COVID19 a la Garrotxa; una d’aquestes hauria estat a l’Hospital d’Olot i Comarcal.

Tot i això, la incidència del coronavirus al centre sanitari es manté a la baixa: han recuperat 2 professionals més i en queden 8 amb positiu per la malaltia, i romanen 12 pacients amb coronavirus després d’una darrera alta, que seguirà el tractament a domicili. Per aquest motiu, l’Hospital torna a fer intervencions quirúrgiques programades a partir d’aquest dilluns, prioritzant els casos que no es poden ajornar i especialment els pacients oncològics. Així torna poc a poc a la seva activitat habitual.

A l’Hospital també es reprèn l’activitat les sessions de preparació del part i postpart, però que es faran temporalment per videoconferència. Durant aquestes setmanes hi ha hagut 37 naixements al centre garrotxí.

x