Besalú torna a recuperar el seu mercat setmanal després de vuit setmanes

Feia vuit setmanes que aquesta imatge no es veia a Besalú: a diferència d’altres mercats d’alimentació, el municipi havia clausurat el seu per prevenir nous contagis de COVID-19. Amb l’establiment de la Fase 0, el consistori ha considerat tornar a permetre el mercat, només amb sis parades d’alimentació, després que les mesures de prevenció hagin calat entre els seus veïns.

Goretti Blanch, regidora comerç Ajuntament de Besalú: “Veiem que la gent és molt més conscient, que també hem pogut localitzar EPI’s i que tenim tot el material sanitari necessari. També cal tenir en compte que són productes de primera necessitat, i hem de donar l’oportunitat als pagesos de vendre els seus productes.”

Per anar a comprar s’han de respectar distàncies de seguretat, i es recomana portar mascareta, guants i gel, tant pels venedors com pels clients. En total han donat servei comerciants de verdura, gra, planter i lactis, i els paradistes han agraït recuperar la normalitat, malgrat que avui hagin arrencat a mig gas venent a la meitat dels seus clients habituals.

Bokhallad Mousa, comerciant:“Ahora estamos bien: empezamos a trabajar un poco, pero estamos contentos, y los clientes también.”

Més endavant s’espera que es pugui autoritzar de nou les parades de roba que hi havien abans al mercat. Aquest dimarts, l’Ajuntament de Besalú també ha repartit mascaretes a la població de forma gratuïta.