El Cornamusam podria celebrar-se a finals d’agost amb algunes adaptacions en els seus actes emblemàtics

El Cornamusam és un festival de música d’arrel dedicat a les cornamuses d’arreu del món i normalment se celebra al voltant de finals del mes de maig. Enguany, com molts altres esdeveniments, el coronavirus ha obligat a posar-hi un punt i a part i a haver d’ajornar-lo més endavant.

Àlvar Borrell, Associació El Til·ler: Tenim el punt de mira a finals d’agost, tot i que estem completament exposats i subjectes a les mesures que es vagin imposant en el moment que correspongui.

El model de desescalada que ha acordat el govern espanyol, preveu una certa normalitat, o nova normalitat, a partir del juliol. Tot i així, des de l’Associació El Til·ler, asseguren que molts dels esdeveniments del festival, no poden mantenir determinades mesures de seguretat que molt probablement siguin vigents aleshores.

Àlvar Borrell, Associació El Til·ler: Aquests no tenen una distància de seguretat, no poden existir amb una distància de seguretat. Em refereixo a cercaviles, al ball de la Cabreta, a balls i altres esdeveniments de rauxa i cultura popular desenfrenada. Fer un festival descafeïnat on aquests actes no hi siguin presents, és una cosa que nosaltres no contemplem. Tenim aquestes dates de final d’agost, però està tot agafat amb pinces.

Des de la organització esperaran a veure com es desenvolupa la situació i llavors decidir si realitzar el festival sense alguns actes emblemàtics o repensar la proposta tradicional.

x