Els atletes d’alt nivell poden gaudir d’excepcions a l’hora de practicar esport

A diferència dels esportistes amateurs, que poden sortir una vegada al dia a fer exercici i en franges determinades si viuen en poblacions de més de 5.000 habitants, els esportistes qualificats d’alt nivell o d’interès nacional poden entrenar des d’aquest dilluns a on vulguin, la distància que escullin i l’estona que disposin.

És el cas de Genís Grau, el triatleta professional de Castellfollit de la Roca, que defensa l’excepció que ha fet l’estat amb ells.

Genís Grau, triatleta: “El triatló és la meva professió, i clar, hi ha gent que pot treballar de cara al públic i estar amb gent, i jo no podia, malgrat que el meu esport era individual. L’esport és el meu treball, i era absurd que no pogués practicar-ho de forma individual mentre altres que treballen a llocs amb més massificació ho poguessin fer.”

El problema afegit de Grau era el terme del seu municipi, Castellfollit de la Roca. Els 0’73 quilòmetres quadrats del poble el fan el més petit en extensió de Girona, i el segon de Catalunya. El triatleta demana comprensió pels esportistes castellfollitencs.

Genís Grau, triatleta: “S’hauria de fer si més no la comarca, perquè els esportistes d’un poble tant petit com Castellfollit es troben que no poden anar ni a la muntanya del costat, que està a 100 metres de distància del nucli urbà…”

De moment, el que poden fer els seus habitants segons la normativa és caminar un quilòmetre respecte els seus domicilis si volen sortir del seu terme, perquè els passeig sí que estan permesos més enllà dels límits municipals.

Deixa un comentari