Els veïns d’Oix s’organitzen per fer una compra conjunta durant el confinament

Veïns i veïnes amb bosses i caixes a la plaça d’Oix, una imatge que es repeteix gairebé cada dia des de que pràcticament va començar la pandèmia. I es que amb el confinament, pobles petits de la Garrotxa han hagut de fer mans i mànigues per abastir-se durant aquests dies.

A Oix, on fa més de dos anys que no hi ha cap comerç, així que els veïns han ideat un sistema de compra per tal de garantir els productes bàsics a tot el poble.

Joana Coma, veïna d’Oix: A través del grup que tenim del poble, tenim el telèfon de cada proveïdor i llavors cadascú truca i fa la comanda i quan venen avisen a un del grup i llavors aquesta persona avisa a tothom i ens trobem aquí a la plaça, on cadascú recull el seu paquet.

Els dilluns ve un carregament de productes de supermercat; dimarts, la fruita; dimecres una furgoneta de la plaça mercat arriba amb carn i peix dels diferents placers i dijous una fleca porta el pa.

Jordi Mercader, gerent Horta Mercader: M’ho va proposar, vaig creure que sí, que cap problema. Arran d’això els hi porto la fruita a unes 12 famílies.

De fet, a causa de l’èxit de com està funcionant, molts veïns del municipi es plantegen seguir amb aquest sistema de compra un cop s’acabi el confinament.

Joana Coma, veïna d’Oix: Estem molt contents de com està funcionant. Fem poble, som pocs i sempre fem poble però estem intentant que un cop s’acabi tot això puguem mantenir aquests serveis.

x