L’equip de govern de Montagut i Oix destinarà part del seu sou a ajudes socials pel municipi

A partir de l’1 de maig i almenys fins a final d’any, els 6 regidors de l’equip de govern i l’alcaldessa de Montagut i Oix deixaran de percebre una part del seu sou per contribuir al fons d’emergència que s’ha creat arran de la crisi de la COVID-19, per donar suport a les famílies més vulnerables.

Mònica Boix, Alcaldessa de Montagut i Oix: Davant d’aquesta situació, com a ajuntament pensàvem que havíem de fer alguna cosa més i tots hem intentat posar de la nostra part. És una decisió que cada persona que forma part de l’equip de govern ha pres personalment, per decidir quin tant per cent de la seva retribució anirà directament a aquesta partida de fons d’emergència social. Els percentatges van del 5, al 25 i fins i tot algun regidor la totalitat de la percepció.

El consistori emplaça als veïns del poble que es trobin en una situació precària a posar-se en contacte amb el Consorci de l’Alta Garrotxa o amb el mateix ajuntament per poder rebre els ajuts.  D’altra banda, i davant la impossibilitat d’aplicar bonificacions en les taxes de deixalles a aquells negocis que han hagut de tancar durant l’estat d’alarma, l’ajuntament de Montagut i Oix està treballant per poder-ho fer a través d’ajuts directes.