El Banc de Sang i Teixits organitza unes jornades extaordinàries de donació de sang amb la previsió d’arribar a les 350 bosses

La bona resposta de la societat garrotxina en les campanyes de donació com la Marató de Sang d’Olot, ha fet que el Banc de Sang i Teixits promogui unes jornades extraordinàries de donació de sang i plasma els dies 7, 8 i 9 de maig.

Amb l’objectiu d’evitar aglomeracions la recollida es farà en un espai més ampli, el pavelló Firal d’Olot, i amb inscripció prèvia al www.donarsang.gencat.cat. Tot i les condicions excepcionals d’aquesta campanya, l’organització ja ha donat gairebé totes les cites, i preveu recollir 350 bosses de sang i una quarantena de plasma.

 

Meritxell Casacuberta, Tècnica de promoció Banc de Sang: Evidentment la resposta de la població d’Olot és genial com sempre. No només farem sang, també plasma. El plasma del dijous ja el tenim ple i segurament no ens quedarà cap forat tampoc per divendres i dissabte.

 

Una mitjana de nou persones cada mitja hora podran fer donacions al pavelló Firal d’Olot, d’acord amb una sèrie de mesures de prevenció.

Meritxell Casacuberta, Tècnica de promoció Banc de Sang: A la recepció del donant els hi prendrem la temperatura, fem lliurament de mascaretes als donants que no la portin i desinfecció de les mans.

El Banc de Sang i  Teixits de Catalunya recorda que amb el retorn progressiu de l’activitat quirúrgica als hospitals, és necessari augmentar les reserves de sang i plasma amb noves donacions.