El Departament d’Educació podria obrir les preinscripcions escolars la setmana vinent

La preinscripció escolar obligatòria s’havia de fer entre el 23 de març i l’1 d’abril, però la crisi del coronavirus va impedir que es fessin aquests tràmits educatius. Ara, però, sembla que podrien desencallar-se; el Departament d’Educació hauria enviat informació als centres plantejant les preinscripcions per la setmana vinent.

El termini de preinscripcions durarà 10 dies, i s’obririen primer les de tots aquells centres que depenen en part o la seva totalitat del Departament. Per fer el tràmit, es planteja reforçar la via telemàtica, i deixar per casos excepcionals les preinscripcions presencials a les escoles i instituts.

Mariona Camps, regidora d’Educació Aj. Olot: “Fins i tot parla de que s’iniciaran primer les telemàtiques, i si cal, s’obriran després les presencials.”

Alba Bartrina, directora Escola Lluís Castells de Riudaura: “S’assessorarà a les famílies i es donaran contactes a través dels mitjans que tenim d’informació, en el que es podria demanar hora i cita prèvia per fer les preinscripcions presencials amb diferents proteccions”

Aquestes proteccions en les preinscripcions presencials anirien des de la desinfecció dels centres a la separació amb mampares de les persones.

Marc Nicolau, director Institut Bosc de la Coma d’Olot: “Haurem de restringir molt l’accés i marcar els circuits per on podran passar les persones.”

Però el que encara no ha definit el Departament és com serà el curs vinent.

Alba Bartrina, directora Escola Lluís Castells de Riudaura: “Si que tenim molts dubtes i preguntes, però davant de la salut hem d’anar fent tot el que ens van dient. Darrere hi ha una feinada per part de tothom. Ens ha agafat a tots de manera sorprenent, però hem de tenir paciència i tot s’anirà solucionant.”

Mariona Camps, regidora d’Educació Aj. Olot: “De fet, estem pendents tots de les instruccions que ens vagin donant, perquè els escenaris no poden ser infinits. Esperem concreció del Departament, i suposo que ells també ho esperen de Madrid.”

De moment, la Conselleria alerta que si el Govern espanyol no respon a aquesta demanda i s’ajorna la preinscripció més enllà del 13 de maig es pot posar en risc l’inici del curs escolar al setembre.