ERC Besalú demana definir accions que ajudin als veïns a superar la crisi del coronavirus

El grup municipal + Besalú – Esquerra Republicana de Catalunya denuncia que la liquidació econòmica del 2019 a l’Ajuntament de la vila comtal deixa unes dades inquietants. Una d’elles, segons expliquen, és el romanent de tresoreria negatiu de prop d’un milió d’euros.

Alfred Cairó, portaveu ERC Besalú: Vol dir que estem vivint al dia. Amb el que es cobra es pot pagar les despeses corrents pràcticament.

L’altra dada inquietant segons el grup de l’oposició és la del deute total de l’Ajuntament que, sumant el deute viu i el de proveïdors i creditors, és d’un total de 4,2 milions d’euros, el 124% dels ingressos pressupostats.

El grup d’Esquerra Republicana ha entrat a l’Ajuntament 32 propostes per ajudar els veïns durant la crisi sanitària del coronavirus. Algunes asseguren que han estat recollides per l’equip de govern.

Alfred Cairó, portaveu ERC Besalú: El demorar les taxes, fer parts proporcionals per exemple de terrasses i ocupació de via pública en els comerços bars i restaurants, poder tenir els pagament prorrategats a l’escola de música o els cursos per a la gent gran.

Darrerament també han ofert ajuda a l’equip de govern a l’hora de trobar línies de finançament.

Alfred Cairó, portaveu ERC Besalú: Tenim persones dins la Diputació que ens poden informar, ens poden facilitar la informació per poder accedir a línies de finançament que en aquest moment s’estan obrint des d’aquest organisme i la Generalitat.

+ Besalú – Esquerra Republicana manté que la informació i la transparència sobre la situació econòmica de l’Ajuntament de Besalú és un servei als veïns que creuen que el consistori ha descuidat.

x